<![CDATA[TOMMI TOIKKANEN - Blogi]]>Sun, 11 Aug 2019 15:06:38 +0300Weebly<![CDATA[Dreams - Rajatonta luovuutta]]>Sun, 16 Jun 2019 15:19:45 GMThttp://tommitoikkanen.com/blogi/dreams-rajatonta-luovuutta
Loin ja piirsin Dreams pelissä fantasianiityn.
Playstation Suomi lähetti minulle ennakkotestaukseen Dreams pelin, jossa pelaaja voi luoda pelejä, taidetta, musiikkia, elokuvan sekä muita mielettömiä tuotoksia. Tämä postaus on tehty sisältöyhteistyössä Playstation Suomen kanssa. Dreams pelissä pelaaja voi rakentaa vapaasti mitä tahansa pelin piirros-, mallinnus- ja animointityökaluja apunakäyttäen, joten vain luovuus on rajana! Valmiin teoksen voi jakaa muille pelaajille, jotta muut voivat kommentoida tai vaikkapa lisätä sen omaan Dreams luomukseensa. Mikäli haluat luoda vaikka oman animaation, voit lisätä siihen vaikkapa muiden tekemiä taloja, puita, autoja ja eläimiä, mikä säästää sinulta aikaa! ❤️

Halusin luoda pelissä elävän taideteoksen, jonka muovailisin itse alusta loppuun, sillä tahdoin että jokainen elementti teoksessa olisi itse tuottamani. Päätin tehdä maiseman niitystä, jossa olisi raunioituneita pylväitä ja jonka laidalla olisi vuoristoa sekä vesiputouksia. Tahdoin vuoristosta taianomaisen, joten muovasin siihen kivisiä kasvoja. Niityllä ruoho, puut ja pensaat havisevat tuulessa, linnut sekä perhoset lentelevät ja pienet kanit hyppivät.


Mielestäni Dreams on aivan mieletön, enkä malta odottaa pelin julkaisua!
Alla näet kuvia pelistä sekä mielestäni risut ja ruusut.


Risut:
- Välillä vaikea hallita kuvakulmia ja muovailua


Ruusut:
- Laajat ja hauskat piirto- ja muovailutyökalut
- Vain mielikuvitus on rajana
- Voit luoda mitä tahansa
- Pelissä voi jakaa tai muokata muiden jaettuja teoksia
- Paljon tutoriaaleja
- Helppo oppia tekemään vaikkapa oma peli
Dreams peli alkaa unenomaisesti ja on niin söpö!
Pelissä voit luoda ja maalata vaikkapa ruohoa
Erilaisten työkalujen avulla voit muotoilla vaikkapa kasvot. Tässä kivikasvo keskeneräisenä. 😂
Tässä vaiheessa niitty tarvitsi vielä hieman elämää!
Hmm mikähän väri olisi sopiva?
Maalaamistyökalut ovat ihan niin kivoja! Voit luoda vaikka kukkia.
]]>
<![CDATA[Pääsiäismunat luonnon omilla väreillä]]>Wed, 17 Apr 2019 18:54:52 GMThttp://tommitoikkanen.com/blogi/paasiaismunat-luonnon-omilla-vareilla
Tein punakaalilla värjätyille munankuorille suloisen eukalyptus pesän.
Minulla on perinteenä värjätä tai maalata pääsiäismunia ja tänä vuonna halusin kokeilla jotain aivan uutta. Olen aikaisemmin käyttänyt välineinä erilaisia maaleja tai kyniä, mutta nyt halusin löytää värit luonnosta.

Pienen selailun jälkeen törmäsinkin punakaalin saloihin. Voisiko kaalin keittämisellä saada aikaan upean värisiä munankuoria? Voi kyllä! Alhaalla näet kuvia aivan ihanan värisistä pääsiäismunista ja usko tai älä värit tulevat suoraan luonnosta!

Ohje sinisiin pääsiäismuniin: (Voit käyttää ehjiä kananmunia tai tyhjiä kuoria)

1. Pilko 1/4 osaa punakaali veitsellä ja lisää se kattilaan. Lisää kattilaan vettä niin että kaali peittyy hiukan veden alle.

2. Anna kaalin kiehua vedessä keskilämmöllä vähintään 30 minuuttia, jotta väripigmentti irtoaa kaalista.
(Itse annoin olla noin 1h, jotta väriä tulisi paljon)

3. Kaada keitinvesi siivilän läpi uuteen astiaan ja siitä halutessasi pienempään esimerkiksi lasipurkkiin.
Anna värjätyn veden jäähtyä, varsinkin jos laitat veteen keitetyt kananmunat.

4. Upota kananmunat tai tyhjennetyt munankuoret väriliemeen. Anna munien olla vedessä vähintään 1 tunti.
​Mitä kauemmin munat ovat, sitä voimakkaampi väri on. 

5. Nosta munat väriaineesta lusikalla ja saat kauniin värisiä pääsiäismunia.

Vinkkinä: nämä veikeät kananmunat soveltuvat koristeiden lisäksi myös vaikka pääsiäisaamiaiselle tai brunssille, mikäli kananmunat värjää keitettyinä. Älä pelkää sinistä väriä munissa, ne ovat syötäviä, sillä väri tulee luonnosta! 
Vasemmalta oikealle värjäytymisaika: 12h, 6h, 2h.
Ihanaa pääsiäistä, muistakaa herkutella! <3

-Tomppa
]]>
<![CDATA[Matkakuumetta!]]>Thu, 14 Mar 2019 07:30:00 GMThttp://tommitoikkanen.com/blogi/matkakuumetta
"Pikkupoika hiekkalaatikolla"
Kevätaurinko on piristänyt kummasti, eikä millään malttaisi odottaa kesään, joka onneksi on enää muutamien kuukausien päässä. Lähipiirissäni moni on jo käynyt tämän vuoden ensimmäisillä ulkomaanmatkoilla ja voin sanoa, että kyllä kelpaisi itsellekkin!

Olen matkustellut elämäni aikana todella vähän, johtuen siitä että olen seitsenlapsisesta perheestä, eikä meillä ole ollut varaa ulkomaanreissuihin. Ensimmäistä kertaa elämässäni istuin lentokoneessa noin 20-vuotiaana. Olen lentänyt Milanoon, Kööpenhaminaan sekä Gran Canarialle ja edelleen on palava halu nähdä maailmaa lisää. Etenkin vieras arkkitehtuuri, luonto ja ruoka (varsinkin kauppojen elintarvikkeet!:D) kiinnostavat minua.

Matkustelussa eniten huolettaa sen eettisyys, juurikin suuren saastuttavuuden vuoksi. Onneksi tiedostan että hiilijalanjälkeni on aikas pieni, sillä mm. en omista autoa ja kuljen kävellen taikka julkisilla. Edellä mainitusta huolimatta, olen tuntenut syyllisyyttä lentokoneella matkustaessani vaikka tiedän, että kone joka tapauksessa nousisi ilmaan, vaikka en olisi lippua ostanut. Tietenkin jos jokainen ihminen lopettaisi lentokoneilla matkustamisen, niin tuskin ne tuolla pörräisivät. Oi kumpa keksittäisiin vaihtoehtoinen polttoaine myös lentämiseen!

Kaikesta huolimatta, minä haaveilen jospa pääsisin tänä vuonna käymään jossain eksoottisemmassa kohteessa, kuin Viitasaari! Muistakaa haaveilla!

Alla ihania muistoja viime syksyltä Kanariansaarilta, jossa vierailimme perheen kanssa!
<3 Tommi
]]>
<![CDATA[Oma sisustusjulistemallisto!]]>Sun, 17 Feb 2019 22:00:00 GMThttp://tommitoikkanen.com/blogi/oma-sisustusjulistemallisto
Olen jo pitkään haaveillut, että olisi ihanaa suunnitella ja toteuttaa oma sisustusjulistemallisto. Olenhan jo kevytyrittäjä, joten miksi pelkäisin ajatusta toteuttaa itseäni uudella tavalla? Tämän kysymyksen kanssa taistelin itsekseni jonkin aikaa ja sitten päätin ryhtyä tuumasta toimeen!

Mielestäni taide kuuluu kaikille ja siksi halusin luoda taidemalliston, joka ei ole niin hintava, kuin tavalliset tilaustyöni. Halusin luoda sisustusjulisteita jotka kävisivät kenen tahansa kotiin, olisivat ajattomia ja joita olisi vain rajoitettu erä, jolloin teosten uniikkius säilyisi. Piirsin ja maalasin akvarelleilla teoksia, joista vedostin sisustusjulisteita. Kevät on jo parin kuukauden päässä, joten aloin haaveilla kaikesta vihreästä, siksi mallistoni sai "vihreänlangan" luonnosta! ;)

Mallistoni koostuu kahdeksasta teoksesta, jotka toimivat visuaalisesti niin yksin, kuin yhdistettynä toisiinsa.
Alla näet kuvia tulevasta mallistoni, joka julkaistaan tilattavaksi tämän viikon perjantaina 22.2.2019 ja tulee olemaan saatavilla 8.3.2019 saakka.
Postereita tulee olemaan saatavilla kahta eri kokoa: A4 (297 x 210 mm) & A3 (420 x 297 mm), lisätiedot saatavilla julkaisupäivänä.
Kaktus & Ananas
Käpy & Unikko
Viikuna & Pioni
Eukalyptus mustavalkoinen & Eukalyptus värillinen
xoxo Tomppa
]]>
<![CDATA[Happy New Year 2019!]]>Tue, 01 Jan 2019 14:39:01 GMThttp://tommitoikkanen.com/blogi/happy-new-year-2019
Vuosi 2018 oli huikea! Olen todella kiitollinen kaikesta ihanasta mitä olen saanut kokea ja siitä valtavasta tuesta, jonka olen saanut töilleni sekä taiteelleni sosiaalisessa mediassa. Kiitos aivan järjettömästi teille kaikille! <3

Valmistauduin vuoteen 2019 järjestämällä pienimuotoiset juhlat, sillä halusin juhlia uuttavuotta kotoisasti.
Tämän postauksen kuvat on kuvattu kännykän kameralla, sillä se oli niin kätevä juhlissa.

Koristelin ruokapöytää teeman mukaisesti sekä mietin, kuinka saisin jonkin kivan yksityiskohdan kattaukseen, sitten minulla välähti! Otin kaapista paperilautasia, hammastikkuja, teippiä sekä mustan tussin ja näistä askartelin kelloja jotka on lyömässä vaille kahtatoista. Askartelemani kellot oli ainoastaan koristeiksi lautasen päälle, mutta ne kruunasivat kattauksen mukavasti.
Juhlissa tarjoilin herkkuja, jotka syntyivät vähällä vaivalla. Tarjolla oli pienten naposteltavien lisäksi saaristolaisleipää, jossa oli tuorejuustosta sekä kylmäsavulohesta valmistettu päällinen. ”Pääruokana” tarjolla oli miniburgereita, joidenka sisällä oli nyhtöpossua, suolakurkkua, tomaattia, majoneesia sekä cheddarjuustoa. Nyhtöpossu oli itsevalmistettu porsaan kaslerista, jota kypsyteltiin uunissa 6-7 tuntia, kastikkeena tosin toimi valmis BBQ-kastike.
Kulunut vuosi oli täynnä rakkautta, perheen kanssa yhdessäoloa, uusia tuttavuuksia sekä vanhojen ystävien kanssa oleilua.

Toivon vuodelta 2019 upeita uusia elämyksiä, terveyttä ja aikaa perheeni sekä ystävien kanssa. Tavoitteenani on stressata vähemmän töitä, huoltaa kehoani ja liikkua enemmän.


Toivotan teille kaikille oikein ihanaa alkanutta vuotta 2019!
Rakkaudella Tomppa
]]>
<![CDATA[Joululahjaksi rakkautta]]>Sat, 22 Dec 2018 09:28:02 GMThttp://tommitoikkanen.com/blogi/joululahjaksi-rakkautta
Rakastan joulua! Se on aika jolloin kaikki sisarukseni kokoontuvat saman katon alle, itseasiassa se taitaa olla ainut aika vuodesta milloin koko perhe on samaan aikaan yhdessä. Meillä on jouluna paljon rakkaita perinteitä, näihin kuuluu muunmuuassa se, ettei vieraita saa tulla aattona tai joulupäivänä, on myös tärkeää viettää laatuaikaa yhdessä katsoen elokuvia ja pelaten lautapelejä. Aattoaamuna kaikki heräävät aikaisin katsomaan Joulupukin Kuumaa linjaa ja perinteeseen kuuluu tietenkin myös se että vanhin pikkuveljistäni nukahtaa kesken Lumiukko-animaation.

Minulla on tapana antaa jouluisin lahjat tietyn teeman mukaan, viime vuonna teemana oli ”spa” ja sitä edellisenä maalasin jokaiselle perheenjäsenelleni taulun. Tänä vuonna halusin antaa mahdollisimman luonnonmukaisen lahjat, joita en tässä tietenkään paljasta, mutta kiinnitin huomiota luonnonmukaiseen kosmetiikkaan ja uusiutuviin materiaaleihin.
Itselleni ei ole niin tärkeää saada toisilta joululahjoja ja usein sanonkin että ei tarvitse antaa mitään, sillä mitä ihminen jolla on jo kaikkea tarvitsee? No tietenkin jos suklaata ei lasketa, sitä on aina mukava saada! ;)


Joululahjoja on ihana antaa, sillä on mukavaa tuottaa iloa ja yllättää toinen.
Joulussa kuitenkaan tärkeintä ei ole materia vaan rakkaus ja yhdessäolo läheisten kanssa.
Muistakaa siis nauttia yhteisestä ajastanne ja syödä paljon herkkuja!


Xoxo Tommi
]]>